Tjänster

Föreläsning:

Minoritetsstress och maskrosbarn

Sexuellt utnyttjad som 13-åring, missbrukare av alkohol som 16-åring, föräldrarnas våldsamma och uppslitande skilsmässa, depressioner, ångestattacker och självmordsförsök. 

Hur man tar sig upp när man har nått botten? Marcus svar är att; ”När det känns som att du är begravd, är du egentligen bara planterad”. 

Utifrån forskning om minoritetsstress  tillsammans med egna erfarenheter och perspektiv (vilket han också använt i sina böcker) tar han dig med på en resa där det finns ett ljus ovan jord.Skrivkurs:

Att våga skriva

Varje författare var först en läsare.


Den här kursen handlar om att våga skriva fritt, utan barriärer eller samhällets normer att ta hänsyn till. Det är inte så skrämmande som man kan tro – men man måste våga ta risken.


I kursen lär du dig att lyssna på dig själv, att inte ge upp och att ignorera dem som säger att du inte kan skriva – för ingen vet vad du har inom dig.

I kursen pratar vi om hur vi formar minnesvärda karaktärer, skriver realistisk dialog, och hur vi kan använda oss av våra egna erfarenheter till berättelser som andra kan ta till sig.


Hur skriver man om sådant som man kanske inte vågar prata om? Låt ingen tysta din röst. Du har rätt till, och äger, din egen historia.


Marcus kommer även att ge dig tips och idéer om hur du arbetar när du har skrivit klart din bok. Hur tar du kontakt med förlag och vad händer när ditt bokmanus har blivit antaget?


Välkommen till ”Att våga skriva” med Marcus Tallberg.


© Copyright Tallbergs Förlag. All Rights Reserved.