Böcker

Dinosaurien Ty får en vikarie

Dinosaurien Ty har autism. Ty tycker inte om förändringar.


En dag när Ty kommer till skolan är den vanlige läraren sjuk, och istället finns en vikarie. Ty blir orolig.


Vikarien har inte alls kontroll över klassen och då blir Ty frustrerad.

Ja, så frustrerad att Ty hamnar i slagsmål med en klasskompis.


Hur ska denna dagen sluta?


”Den får fem av fem stjärnor. Ni måste skriva en tvåa. Och så ska [jag] testa att andas mellan talen när jag räknar till 10 om jag blir arg någon gång.”
-Elmo, 10 årKöp boken "Dinosaurien ty får en vikarie"

Kraften

Efter Katastrofens tid, då världens isar smälte, beslutade världens stormakter att enas under en flagg och resultatet blev Ela. Presidenten styr landet och dess provinser i hopp om att återställa världen till dess glansdagar, men hans metoder är diskutabla. Det finns grupper som inte håller med om hans tillvägagångssätt och terrorattacker är vanligt förekommande. Det är framförallt ett folkslag som framträtt under Katastrofen som ligger bakom attackerna. Människor med krafter.


Bionbyr, presidentens skola för utbildning av soldater, kommer till Freijas hemstad och hon vet att om ska kunna rädda sitt barndomshem måste hon bli uttagen. Första året blir svårare än hon trott. Freija börjar inse hur långt Myndigheten har gått för att bevara världens hemligheter.

Köp boken "Kraften"

Att vara Alice

Alice är en vanlig tjej med helt vanliga drömmar. Förutom att alla andra har kallat henne Oliver sen den dag hon föddes. Det här är hennes historia.


Hon träffar Ursula Undress, en av de lokala Drag Queens som finns i staden, som tar Alice under sina vingar. Ursulas riktiga namn är Vincent, en genderfluid prinsessa, och tillsammans försöker de få sina drömmar att gå i uppfyllelse. Kampen som Alice utkämpar är äkta och när hon vaknar upp på sjukhuset vet hon att allting kommer att förändras.Köp boken "Att vara Alice"

Bögjävel

Det handlar om en vänskap som är så stark att inget kan klippa sönder det starka bandet mellan dem - och om deras två helt olika livssituationer.

Mattias är en lite hysterisk kille som kämpar med att hitta sig själv i en värld där familjen, skolan och känslor försvårar allt. I skolan är han osynlig och den enda vännen han har är Tove.


Tove är populär, snygg, ödmjuk och naiv. Det blir problem för henne när hon väljer att sätta sin tillit till fel person och för första gången i sitt liv känner hon att inte ens Gud kan hjälpa henne rätt. Det perfekta livet som hon utåt sett har fallerar och det blir inte bättre när Mattias helt plötsligt börjar bete sig konstigt - alltså mer än vad han brukar...

Köp boken "Bögjävel"

Splittrat Glas

Detta är en berättelse baserad på verkliga händelser, om kärlek och vänskap, om familjen, att hitta kärleken och att förlora den. En berättelse om strävan efter lycka.


Mikaels familj har en mycket komplicerad historia som börjar den dagen fadern begär skilsmässa. Mikaels bästa vän Bella har starka åsikter tills den dag hon lär sig en värdefull läxa. Osynliga Kasper vill vara mer än bara en person som alla kan lita på. Erik upptäcker den mörka sanningen om sitt förflutna.

Köp boken "Splittrat Glas"

© Copyright Tallbergs Förlag. All Rights Reserved.