böcker

Är det verkligen möjligt för en grupp ungdomar att starta en revolution? Freija, Embla och Ivalde funderar kring detta efter att själva ha lyckats genomföra en dramatisk flykt från militärskolan Bionbyr. Deras mål är att kunna avslöja korruption hos såväl President som Myndighet. Men vägen dit blir mycket besvärligare än vad de från början hade räknat med. De är jagade, efterlysta och inte tillräckligt starka för att stå emot fiendens styrka. De behöver utveckla sina krafter och tar därför hjälp av kattfolket, ett mytiskt släkte vars existens ingen annan egentligen tror på. Freija känner dock en stor oro över de rykten som gör gällande att en person i omgivningen sägs kunna förvandla drömmar till verklighet.

 

"Drömfångaren" är uppföljaren till boken Kraften skriven av Elin Frykholm och Marcus Tallberg. 

Köp boken "Drömfångaren"

Kraften

Efter Katastrofens tid, då världens isar smälte, beslutade världens stormakter att enas under en flagg och resultatet blev Ela. Presidenten styr landet och dess provinser i hopp om att återställa världen till dess glansdagar, men hans metoder är diskutabla. Det finns grupper som inte håller med om hans tillvägagångssätt och terrorattacker är vanligt förekommande. Det är framförallt ett folkslag som upptäckts i samband med Katastrofen som ligger bakom dessa attacker. Människor med krafter.


Representanter från Bionbyr, presidentens skola för utbildning av soldater, kommer till Freijas hemstad och hon vet att om ska kunna rädda sitt barndomshem måste hon bli utvald. Första året blir svårare än hon trott. Freija börjar inse hur långt Myndigheten har gått för att bevara världens hemligheter.Finns även som:

- E-bok (Kolla ditt val av återförsäljare eller klicka här)


Köp boken "Kraften"

Dinosaurien Ty får en vikarie

Dinosaurien Ty har autism. Ty tycker inte om förändringar.


En dag när Ty kommer till skolan är den vanlige läraren sjuk, och istället finns en vikarie. Ty blir orolig.


Vikarien har inte alls kontroll över klassen och då blir Ty frustrerad.

Det resulterar i att Ty hamnar i slagsmål med en klasskompis.


Hur ska denna dagen sluta?


”Den får fem av fem stjärnor. Ni måste skriva en tvåa. Och så ska [jag] testa att andas mellan talen när jag räknar till 10 om jag blir arg någon gång.”
-Elmo, 10 årKöp boken "Dinosaurien ty får en vikarie"

Att vara Alice

Alice är en vanlig tjej med helt vanliga drömmar. Förutom att alla andra har kallat henne Oliver sedan dagen då hon föddes. Det här är hennes historia.


Alice träffar Ursula Undress, en av de lokala Drag Queens som finns i staden. Ursula tar Alice under sina vingar. Ursulas riktiga namn är Vincent, en genderfluid prinsessa, och tillsammans försöker de få sina drömmar att gå i uppfyllelse. Kampen som Alice utkämpar är äkta och när hon vaknar upp på sjukhuset förstår hon att allting kommer att förändras.Finns även som:

- Pocket (Kolla ditt val av återförsäljare eller klicka här)

- E-bok (Kolla ditt val av återförsäljare eller klicka här)

- Ljudbok (Kolla ditt val av återförsäljare)


Köp boken "Att vara Alice"

Bögjävel

Boken handlar om en vänskap som är så stark att inget och ingen kan klippa sönder det starka bandet mellan dem - och om deras två helt olika livssituationer.


Mattias är en ung och lite hysterisk kille som kämpar med att hitta sig själv i en värld där familjen, skolan och känslor försvårar allt. I skolan är han osynlig och den enda vännen han har är Tove.


Tove är populär, snygg, ödmjuk och naiv. Detta skapar problem för henne när hon väljer att sätta sin tillit till fel person. För första gången i sitt liv känner hon att inte ens Gud kan hjälpa henne. Det perfekta livet som hon har, utåt sett, börjar spricka och det blir inte bättre när Mattias helt plötsligt börjar bete sig konstigt - alltså mer än vad han brukar...


Finns även som:

- Pocket (Kolla ditt val av återförsäljare eller klicka här)

- E-bok (Kolla ditt val av återförsäljare eller klicka här)

- Ljudbok (Kolla ditt val av återförsäljare)

Köp boken "Bögjävel"

Splittrat Glas

Detta är en berättelse baserad på verkliga händelser, en berättelse om kärlek och vänskap, om familjen, om att hitta kärleken och att förlora den. En berättelse om jakten på lycka.


Mikaels familj har en mycket komplicerad historia som börjar den dagen fadern begär skilsmässa. Mikaels bästa vän Bella har starka åsikter tills den dag hon lär sig en värdefull läxa. Den "osynliga" Kasper vill vara mer än bara en person som alla kan lita på. Erik upptäcker och förstår den mörka sanningen från sitt egetförflutna.Finns även som:

- Pocket (Kolla ditt val av återförsäljare eller klicka här)

- E-bok (Kolla ditt val av återförsäljare eller klicka här)

Köp boken "Splittrat Glas"

NYHET: Drömfångaren